Gerealiseerde wensen Vrienden van Lorna Wing

De dames van de Inner Wheel Club in Zwolle hebben met hun activiteiten geld ingezameld, waarmee de inrichting van de tuinen van de Psychiatrische Intensive Care Unit, PICU genaamd, gerealiseerd kon worden. Een PICU wordt gebruikt wanneer patiënten volledig overprikkeld zijn, daardoor niet meer op de afdeling kunnen zijn en even een periode nodig hebben om tot rust te komen. Een mooie tuin kan helpen bij het creëren van een goede sfeer, wat bijdraagt aan een sneller herstel van de overprikkeling.

Het bestuur heeft van de ontvangen donaties in 2018 op het veld naast Lorna Wing een trampoline laten plaatsen.

Opening Panna veldje

In de zomer van 2017 is een pannaveld aangelegd naast de kliniek. De realisatie daarvan was mogelijk door sponsoring van de Dokter Wittenberg Stichting en de Boks Scholten Stichting. Voor de patiënten van Lorna Wing is de maatschappij vooralsnog te bedreigend waardoor zij de bescherming van een kliniek nodig hebben. Het pannaveldje opent voor hen deuren die nu gesloten blijven. Net als voor anderen is het kunnen sporten voor mensen met autisme belangrijk voor de gezondheid. Maar vanwege hun problematiek is sporten bij reguliere sportvoorzieningen lang niet altijd mogelijk.

Mountainbikes voor Vrienden van Lorna Wing

De aanschaf van twee moutainbikes hebben we kunnen realiseren dankzij de sponsoring van de Inner Wheel Zwolle.

Overhandiging Autisme Toolkit

Door sponsoring van de Boks Scholten Stichting hebben we een AutismeToolKit kunnen aanschaffen. Naast de behandeling wil Lorna Wing graag een ‘laboratorium-functie’ hebben.

Pagina's